ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة
منتدى عاشقات الاشغال اليدوية
اهلا بيكى زائرتنا الجميله شرفتينا يا عسوله سجلى معانا
او اشتركى فى قناتنا هنا
https://www.youtube.com/channel/UCBHY7_kmw_eOZOf0ABb64Bg
https://www.youtube.com/playlist?list=PLpnz6EhoujAsr71wq5d0ffPGJ9Vmvvr7A
منتدى عاشقات الاشغال اليدوية
اهلا بيكى زائرتنا الجميله شرفتينا يا عسوله سجلى معانا
او اشتركى فى قناتنا هنا
https://www.youtube.com/channel/UCBHY7_kmw_eOZOf0ABb64Bg
https://www.youtube.com/playlist?list=PLpnz6EhoujAsr71wq5d0ffPGJ9Vmvvr7A
الرئيسيةالرئيسية  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  
اعلان
لا تنسى زيارة قناتنا الاشتراك
وتفعيل الجرس
عاشقات الاشغال اليدوية
    اسم الموضوع: خدمات شركات النقل ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة Emptyالأحد 18 يونيو 2023, 3:19 pm من طرف    اسم الموضوع: شركة نقل عفش ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة Emptyالأحد 18 يونيو 2023, 3:17 pm من طرف    اسم الموضوع: صنع شبشب من الملابس القديمه ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة Emptyالخميس 20 أكتوبر 2022, 3:43 am من طرف    اسم الموضوع: افضل شركات نقل عفش ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة Emptyالأربعاء 14 سبتمبر 2022, 10:14 pm من طرف    اسم الموضوع: انا واعمالى اليدوية فى التلفزيون ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة Emptyالسبت 11 يونيو 2022, 4:14 am من طرف    اسم الموضوع: كعك العيد بطعم السمنة البلدى من غير نقطة سمن بلدى ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة Emptyالخميس 14 أبريل 2022, 5:44 am من طرف    اسم الموضوع: كسبت قسائم شراء مجانية لموقع جوميا ادخلوا بسرعة 2022 ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة Emptyالسبت 11 ديسمبر 2021, 9:45 pm من طرف    اسم الموضوع: طريقة عمل السجاد الشاج زى الجاهز بالظبط ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة Emptyالإثنين 22 مارس 2021, 5:05 pm من طرف    اسم الموضوع: من قفص الفاكهة عملت افكار باقل التكاليف لتجديد المطبخ وتحويله لتركى ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة Emptyالخميس 18 مارس 2021, 4:05 am من طرف    اسم الموضوع: طقم مفارش نول من صنعى وبالطريقه لعيونكم ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة Emptyالأربعاء 17 مارس 2021, 1:49 am من طرف

شاطر | 
 

  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة

استعرض الموضوع التالي استعرض الموضوع السابق اذهب الى الأسفل 
انتقل الى الصفحة : 1, 2  الصفحة التالية
 
 بحر الحنين
 
بحر الحنين
خبيرة العاشقات
خبيرة العاشقات


اوسمتى :  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 710  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 210
انثى
سجل فى : 03/06/2011
العمر : 40
العمل/الترفيه : ليسانس حقوق
عدد المساهمات : 3536
التقييم : 11
تاريخ الميلاد : 04/03/1984
المزاج : رومانسى


كل يوم معلومة وتكة جديدة لاكلاتك ياريت الكل يشارك ويضيف علشان الكل يستفاد ويبقى فى ميزان حسناتكم

هتعرفي كل جديد في عالم المطبخ من معلومات نصائح وصفات فقط على منتدانا الغالى عاشقات الاشغال اليدوية


{.... توقيع بحر الحنين ....}


عدل سابقا من قبل بحر الحنين في الجمعة 16 مارس 2012, 2:48 pm عدل 1 مرات

 مواضيع مماثلة

-
» خمسين معلومة عن سيدنا محمد صل الله عليه وسلم
» معلومات مفيدة عن حمام الكريم
» ((( مقترحات مفيدة جدااا قبل رمضان )))
» ** مواقع رمضانية مفيدة وجميلة **
» أطعمة مفيدة للأسنان تحارب الجراثيم و تعطر الفم
مُشاطرة هذه المقالة على: reddit
 

 ردود موضوع : ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة

استعرض الموضوع التالي استعرض الموضوع السابق اذهب الى الأسفل
انتقل الى الصفحة : 1, 2  الصفحة التالية
كاتب الموضوعرسالة
 
 بحر الحنين
 
بحر الحنين
خبيرة العاشقات
خبيرة العاشقات

اوسمتى :  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 710  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 210
انثى
سجل فى : 03/06/2011
العمر : 40
العمل/الترفيه : ليسانس حقوق
عدد المساهمات : 3536
التقييم : 11
تاريخ الميلاد : 04/03/1984
المزاج : رومانسى




مُساهمةموضوع: رد: ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة    ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة Emptyالجمعة 16 مارس 2012, 2:46 pm


الملوخيه ..باحط فيب الشوربه بتاعتها ثمره طماطم تغلي معاها
وباصفيها علي الملوخيه قبل الطشه
تاني سر تضيفي ملعلقه سكر علي الملوخيه
اى خضار تقليدى بيتضاف علية توم بعملة عادى جدا وبدق فصين توم نايين
واقلبهم على الخضار واركنة من اول ما ابدء اطبخ وبعدها اضيفة
على التقلية

والملوخية
بحط التوم جزء نى يغلى فى الشوربة والباقى بعملة طشة عادى
واكتشفت بقى انها بالزبدة مش حلوة زى السمنة العادية

الملوخية وهي إن التومة بعد ما تحمريها في السمنة تحطيها
على الشوربة بعد ما تغلي وتسيبهم يغلوا غلوة كده مع بعض وبعد كده تطفي النار أو توطي النار على الآخر وبعدين تحطي الملوخية الخضرا وتقلبي وتطفي النار على طول وتشيلي الحلة
من على النار بتفضل الملوخية خضرا وطعمها جميل قوي

{.... توقيع بحر الحنين ....}
 
 بحر الحنين
 
بحر الحنين
خبيرة العاشقات
خبيرة العاشقات

اوسمتى :  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 710  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 210
انثى
سجل فى : 03/06/2011
العمر : 40
العمل/الترفيه : ليسانس حقوق
عدد المساهمات : 3536
التقييم : 11
تاريخ الميلاد : 04/03/1984
المزاج : رومانسى




مُساهمةموضوع: رد: ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة    ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة Emptyالجمعة 16 مارس 2012, 2:51 pm

للمحافظة على البقول(الفاصوليا،الحمص، الفول) وعدم تسوسها، ضعيها في
برطمان زجاجي، ضعي ملعقة كبيرة من حبات البهار االحلو او الفلفل الأسود
الصحيح أو بعض فصوص الثوم الغير مقشر، غطيها باحكام.

{.... توقيع بحر الحنين ....}
 
 بحر الحنين
 
بحر الحنين
خبيرة العاشقات
خبيرة العاشقات

اوسمتى :  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 710  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 210
انثى
سجل فى : 03/06/2011
العمر : 40
العمل/الترفيه : ليسانس حقوق
عدد المساهمات : 3536
التقييم : 11
تاريخ الميلاد : 04/03/1984
المزاج : رومانسى




مُساهمةموضوع: رد: ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة    ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة Emptyالجمعة 16 مارس 2012, 2:52 pm

للحصول على خضروات مثلجة أفضل فرغي الكيس من الهواء قبل وضعه في
الفريزر.اجمعي طرف الكيس بين الإبهام والسبابة ثم ضعي شلمونة في الوسط و
قومي بشفط الهواء ثم أغلقي الكيس و ضعيه في الفريزر.

ادهني مبشرة الجبنة بقليل من الزيت قبل برش الجبنة فهذا يعمل على عدم إلتصاق الجبنة في المبشرة

{.... توقيع بحر الحنين ....}
 
 أسامي
 
أسامي
مديره الموقع

اوسمتى :  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة Star5
انثى
سجل فى : 03/05/2011
العمل/الترفيه : مدرسة لغة إنجليزية
عدد المساهمات : 5618
التقييم : 64
المزاج : الحمد لله
 ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 1347522429552  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 1347524138742  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 1347524242782  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 1347524795792




مُساهمةموضوع: رد: ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة    ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة Emptyالجمعة 16 مارس 2012, 4:12 pm

حلوة التكات دي يا أم سندس

لما الأرز بيشيط مني بأقلبه في حلة تانية وأحط عليه رغبف خبز من أعلى وملعقة سمن بلدي

وطعمه وريحته بتبقى أحسن

{.... توقيع أسامي ....}
 
 عاشقه الاشغال اليدويه
 
عاشقه الاشغال اليدويه
صاحبه المنتدى

اوسمتى :  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة Star5
انثى
سجل فى : 29/04/2011
عدد المساهمات : 7287
التقييم : 220




مُساهمةموضوع: رد: ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة    ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة Emptyالجمعة 16 مارس 2012, 4:20 pm

موضوع هااااايل يا بحر ما شاء الله

{.... توقيع عاشقه الاشغال اليدويه ....}
 
 بحر الحنين
 
بحر الحنين
خبيرة العاشقات
خبيرة العاشقات

اوسمتى :  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 710  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 210
انثى
سجل فى : 03/06/2011
العمر : 40
العمل/الترفيه : ليسانس حقوق
عدد المساهمات : 3536
التقييم : 11
تاريخ الميلاد : 04/03/1984
المزاج : رومانسى




مُساهمةموضوع: رد: ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة    ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة Emptyالجمعة 16 مارس 2012, 8:48 pm

تسلمى يااسامى انا بعمل كدة بسمش بحط سمنة بلدى

عايزين افكار تانى

{.... توقيع بحر الحنين ....}
 
 بحر الحنين
 
بحر الحنين
خبيرة العاشقات
خبيرة العاشقات

اوسمتى :  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 710  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 210
انثى
سجل فى : 03/06/2011
العمر : 40
العمل/الترفيه : ليسانس حقوق
عدد المساهمات : 3536
التقييم : 11
تاريخ الميلاد : 04/03/1984
المزاج : رومانسى




مُساهمةموضوع: رد: ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة    ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة Emptyالجمعة 16 مارس 2012, 8:50 pm

تسلمى ياسمر انتى الاحلى فين لفكارك وتكاتك

{.... توقيع بحر الحنين ....}
 
 بحر الحنين
 
بحر الحنين
خبيرة العاشقات
خبيرة العاشقات

اوسمتى :  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 710  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 210
انثى
سجل فى : 03/06/2011
العمر : 40
العمل/الترفيه : ليسانس حقوق
عدد المساهمات : 3536
التقييم : 11
تاريخ الميلاد : 04/03/1984
المزاج : رومانسى




مُساهمةموضوع: رد: ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة    ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة Emptyالجمعة 16 مارس 2012, 8:51 pm

أساسيات فى الفراخ* والبانيه* والبوفتيك* واللحمه المفرومه
عشان تكون طعمها وريحتها يهبلوا لالالالالالالالالالالالالالازم تكونى متبلاهم بفتره انا عن نفسى لما بشترى الفراخ او اى حاجه من اللى قلتها لازم اتبلهم الاول حتى لو شاريه كميه يعنى بجيب 4 او 5 فراخات فى وقت واحد اول حاجه بغسلهم كويس جدا وبعدين اقطعهم وبعدين اتبلهم وبعدين احطهم فى كيس وعلى طول على الزباله يوه اقصد الفريزر يقعدوا زى ما يقعدوا وقت ماحب اطبخ اطلعه وهو مجمد على طووول على المايه اللى بتغلى اولا بيكون طعمها حلو جداا ثانيا مش باخد وقت التوضيب دى نصيحه حبيت اقولهالكم يا رب اكون افدتكم

{.... توقيع بحر الحنين ....}
 
 بحر الحنين
 
بحر الحنين
خبيرة العاشقات
خبيرة العاشقات

اوسمتى :  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 710  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 210
انثى
سجل فى : 03/06/2011
العمر : 40
العمل/الترفيه : ليسانس حقوق
عدد المساهمات : 3536
التقييم : 11
تاريخ الميلاد : 04/03/1984
المزاج : رومانسى




مُساهمةموضوع: رد: ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة    ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة Emptyالجمعة 16 مارس 2012, 8:53 pm

حارب السكر أيضاً:
إن تقليل استخدام السكر عند تحضير الوجبات الغذائية بنسبة الثلث إلى نصف
الكمية المستهلكة، لن يؤثر على مذاق الوجبة الغذائية، بل ستتلذ بمذاق بقية
الأطعمة أكثر.
· طهي الخضراوات:
إن طهي الخضراوات يساعد على جعلها تفرز السكر الطبيعي الذي تحتويه فلن
يكون مذاقها مراً، وتقول بلاتنر إن أفضل طريقة بطبخ الخضراوات هي بطبخها
بالبخار، أو شويها.
احصل على أطباق أشهى وألذ عند تقليل كمية الدهون
والأملاح في الأطباق الغذائية، والتي بإمكانك أن تحذفها من وصفاتك المفضلة
دون أن يؤثر ذلك على المذاق والنكهة

{.... توقيع بحر الحنين ....}
 
 بحر الحنين
 
بحر الحنين
خبيرة العاشقات
خبيرة العاشقات

اوسمتى :  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 710  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 210
انثى
سجل فى : 03/06/2011
العمر : 40
العمل/الترفيه : ليسانس حقوق
عدد المساهمات : 3536
التقييم : 11
تاريخ الميلاد : 04/03/1984
المزاج : رومانسى




مُساهمةموضوع: رد: ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة    ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة Emptyالجمعة 16 مارس 2012, 8:53 pm

طريقه الكفته خدتها من الشيف شربينى وطلعت هايله
كفته الحاتى قطعت بصله فى الكبه عشان تبقى ناعمه بحيث ينزل منها ميه
وصفيت البصله خليت تفل البصل لوحده والميه لوحدها وضيفت اللحمه على الصل واديتها
فرمه بسيطه فى الكبه
وبعدين تبلتها بالبهارات والملح
وسيبتها شويه
وبعدين صبعتها على اسياخ او معلقه خشب لو مش موجوده
وكنت بمسح ايدى كل شويه بميه البصل
وبعدين شويتها على الشوايه
ولو مفيش شوايه ممكن تعمليها فى طاسه تيفال ومعاه شويه زيت صغيرين قوى لحد ما تحمر حاجه بسيطه وبعدين حطيها تحت الشوايه فى الفرن
وتجيبى فحمه مولعه وتحطيها فى فنجان فيه شويه زيتوتغطى بسرعه هتديكى ريحه الشواء

{.... توقيع بحر الحنين ....}
 
 بحر الحنين
 
بحر الحنين
خبيرة العاشقات
خبيرة العاشقات

اوسمتى :  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 710  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 210
انثى
سجل فى : 03/06/2011
العمر : 40
العمل/الترفيه : ليسانس حقوق
عدد المساهمات : 3536
التقييم : 11
تاريخ الميلاد : 04/03/1984
المزاج : رومانسى




مُساهمةموضوع: رد: ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة    ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة Emptyالجمعة 16 مارس 2012, 8:54 pm

لو لقيتى الكشك خفيف وهو على النار زودى نص معلقه نشا ونص دقيق فى حبة لبن او مايه فى الكوبايه وقلبيهم كويس وبعدين صبيهم على الخليط وهو على النار وسبيهم على النار لغاية مايتقل بس ميتقلش قوى عشان لما بيقعد هو بيتقل لوحده

{.... توقيع بحر الحنين ....}
 
 بحر الحنين
 
بحر الحنين
خبيرة العاشقات
خبيرة العاشقات

اوسمتى :  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 710  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 210
انثى
سجل فى : 03/06/2011
العمر : 40
العمل/الترفيه : ليسانس حقوق
عدد المساهمات : 3536
التقييم : 11
تاريخ الميلاد : 04/03/1984
المزاج : رومانسى




مُساهمةموضوع: رد: ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة    ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة Emptyالجمعة 16 مارس 2012, 8:55 pm

طريقة الشاتوة
.بصى ياستى المقادير 1- كوب سكر 1- كوب لبن 3معاق كاكاو كيس بيكنج بودر تضربيهم فى الخلاط كويس قوى بعدين تضيفى تقريبا تلت كوب زبده او سمن سايحه بس مش سخنه وتنزلى بيها سرسوب رفيع على الخليط السابق لما تتماسك وتلاقيها شبه االنويتلا كده ماااشى .... هتخدى منها شويه فى كوبايه وتسبيهم على جنب خلاص ... وبعدين تضيفى بيضتين وفانليا ونقطتين خل وتشغلى الخلاط يمتزجوا تضيفى لهم 1-كوب دقيق وتقلبى وتصبيه فى صنية الكيك اللى مخرومه من النص عارفينها وتدخليها الفرن ولما تخرج وهى سخنه تصبى عليها الشويه اللى فى الكوبيه اللى كنا خدناهم .... بتبقى وااااو وسهله ومش مكلفه .... كلها كوب سكر وكوب دقيق وكوب لبن وبيضتين وكاكاو وبالف هنا
طلايقة سحوررررة حبيبتى

{.... توقيع بحر الحنين ....}
 
 بحر الحنين
 
بحر الحنين
خبيرة العاشقات
خبيرة العاشقات

اوسمتى :  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 710  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 210
انثى
سجل فى : 03/06/2011
العمر : 40
العمل/الترفيه : ليسانس حقوق
عدد المساهمات : 3536
التقييم : 11
تاريخ الميلاد : 04/03/1984
المزاج : رومانسى




مُساهمةموضوع: رد: ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة    ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة Emptyالجمعة 16 مارس 2012, 8:57 pm

طريقة عمل الفراخ المقرمشة البانيه
تجيبي نص كيلو فراخ وبصلة كبيرة وملح وفلفل اسود ولمونة واحده وبيضة ودقيق درة معاه شوية دقيق عادي
ابشري البصلة ناعم جدا وضيفي عليها الملح والفلفل ولو عايزة بهارات حطي جنزبيل وكزبرة ناشفه وخردل وضيفي اللمونة
سيبيها تتبل نص ساعة أو ساعة فقط مش هتحتاج أكتر وبعدين حطيها في البيض وعلى خليط دقيق الدرة والدقيق عدللللللللللللل
حطي الزيت يقدح واتأكدي انه سخن كويس وعلى عين متوسطة ارفعي درجة الحرارة الأول وانزلي بالبانيه ولما ياخد لون بسيط من ناحية اقلبيه بالراحة على الوش التاني وسيبيه ثواني على الحرارة العالية وبعدين وطي النار شوية ( مش كتير علشان ميشربش زيت ) تبقى وسط يعني لا عالية قوي ولا واطيييييييييه ( لأ أنا مش بشتمها والله )
وخدي بالك متقلبيهاش كتير هي مش بتاخد سوا كتير وشيليها لما تحسي انها استوت
ولما تشيلي الدفعة اللي حطيتيها علي النار وتيجي تحطي تاني على أعلى شعلة واتبعي نفس الخطوات يعني يا دوب تعمليلها بلانشيهه من كل وش ( على رأي اخوانا الشيفات ) وبعدين توطي علشان متتحرقش من برا ومن جوا تبقى نيه

{.... توقيع بحر الحنين ....}
 
 حبة لولى
 
حبة لولى
مديره الموقع

اوسمتى :  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة Star5 ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 110  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 09GM2  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة ITiT2  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 13549531971
سجل فى : 27/05/2011
عدد المساهمات : 4364
التقييم : 61




مُساهمةموضوع: رد: ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة    ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة Emptyالجمعة 16 مارس 2012, 8:58 pm

بحر الحنين كتب:

الملوخيه ..باحط فيب الشوربه بتاعتها ثمره طماطم تغلي معاها
وباصفيها علي الملوخيه قبل الطشه
تاني سر تضيفي ملعلقه سكر علي الملوخيه
اى خضار تقليدى بيتضاف علية توم بعملة عادى جدا وبدق فصين توم نايين
واقلبهم على الخضار واركنة من اول ما ابدء اطبخ وبعدها اضيفة
على التقلية

والملوخية
بحط التوم جزء نى يغلى فى الشوربة والباقى بعملة طشة عادى
واكتشفت بقى انها بالزبدة مش حلوة زى السمنة العادية

الملوخية وهي إن التومة بعد ما تحمريها في السمنة تحطيها
على الشوربة بعد ما تغلي وتسيبهم يغلوا غلوة كده مع بعض وبعد كده تطفي النار أو توطي النار على الآخر وبعدين تحطي الملوخية الخضرا وتقلبي وتطفي النار على طول وتشيلي الحلة
من على النار بتفضل الملوخية خضرا وطعمها جميل قوي
تسلم الايادى ياقمر على التوبيك ده
فى تكة تخلى الملوخية الخضراء طعمها حلو
تقطعى كزبرة خضراء وتحطيها مع الشوربة وهى بتغلى بتخلى طعم الملوخية راااااااااااااائعة

لى عودة ان شاء الله

{.... توقيع حبة لولى ....}
 
 بحر الحنين
 
بحر الحنين
خبيرة العاشقات
خبيرة العاشقات

اوسمتى :  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 710  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 210
انثى
سجل فى : 03/06/2011
العمر : 40
العمل/الترفيه : ليسانس حقوق
عدد المساهمات : 3536
التقييم : 11
تاريخ الميلاد : 04/03/1984
المزاج : رومانسى




مُساهمةموضوع: رد: ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة    ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة Emptyالجمعة 16 مارس 2012, 9:00 pm

تحتوي الفاكهة المجففة على فيتامينات بقدر الفاكهة الطازجة
خطأ. فعند إزالة الماء من الفاكهة، لحفظها لوقت أطول، تختفي أيضاً كمية كبيرة من الفيتامينات، ولاسيما الفيتامين C. في المقابل، يمكن العثور على كمية كبيرة من الأملاح المعدنية في الفاكهة المجففة.

{.... توقيع بحر الحنين ....}
 
 بحر الحنين
 
بحر الحنين
خبيرة العاشقات
خبيرة العاشقات

اوسمتى :  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 710  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 210
انثى
سجل فى : 03/06/2011
العمر : 40
العمل/الترفيه : ليسانس حقوق
عدد المساهمات : 3536
التقييم : 11
تاريخ الميلاد : 04/03/1984
المزاج : رومانسى




مُساهمةموضوع: رد: ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة    ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة Emptyالجمعة 16 مارس 2012, 9:01 pm

يمكن تناول الصودا وعصير الفاكهة أثناء الوجبات
خطأ. فحتى المشروبات غير المحلاة تحتوي على ما يوازي 20 إلى 30 مكعباً من السكر. وهذه الأنواع من المشروبات لا تروي العطش وتؤثر سلباً في صحة الأسنان، ما يجعلنا نتأكد أن الماء هو الوحيد الموصى بتناوله على مائدة الطعام.

{.... توقيع بحر الحنين ....}
 
 بحر الحنين
 
بحر الحنين
خبيرة العاشقات
خبيرة العاشقات

اوسمتى :  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 710  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 210
انثى
سجل فى : 03/06/2011
العمر : 40
العمل/الترفيه : ليسانس حقوق
عدد المساهمات : 3536
التقييم : 11
تاريخ الميلاد : 04/03/1984
المزاج : رومانسى




مُساهمةموضوع: رد: ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة    ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة Emptyالجمعة 16 مارس 2012, 9:01 pm

طريقه تانيه لكفتة الجمبرى .. تسلقى 3 بطاطس وتبشريهم مش يتهرسوا لا يتبشروا وابشرى عليهم بصله وربطه بقدونس وبيضه وشوية بقسماط وبهارات واخلطيهم كويس مع بعض وبعدين ضيفى عليهم الجمبرى متقشر ومغسول وقلبيهم كويس .... وبعدين شكليهم زى ماتحبى صواببع او قرص وقلبيهم فى دقيق وبعدين بيض وبعدين بقسماط واقلى بتبقى تحفه وفى نفس الوقت طعم الجمبري موجود ووااضح

{.... توقيع بحر الحنين ....}
 
 بحر الحنين
 
بحر الحنين
خبيرة العاشقات
خبيرة العاشقات

اوسمتى :  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 710  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 210
انثى
سجل فى : 03/06/2011
العمر : 40
العمل/الترفيه : ليسانس حقوق
عدد المساهمات : 3536
التقييم : 11
تاريخ الميلاد : 04/03/1984
المزاج : رومانسى




مُساهمةموضوع: رد: ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة    ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة Emptyالجمعة 16 مارس 2012, 9:05 pm

طريقة باتية حلوةة اوووى



تخلط كل هذه المكونات
يضاف اليها الآتى
خميرة مذابة فى ملعقة سكر والقليل من الماء..2 زبادى.. كوب الا ربع زيت ذرة..
كوب ونصف حليب
تخلط هذه الأضافات جيدا مع الحرص على التعامل مع الحليب السائل بحرص (من الجائز الا نحتاج لكل الكمية)
نترك العجينة تخمر لمدة نصف ساعة ثم تقطع الى أجزاء يفرد كل جزء بالنشابة لتصبح رقيقة نوعا ما ثو تشكل دوائر (مثل القطائف) أما بكوب او سلطانية أو قطاعة مدورة
الحشو
جبن بالنعناع أو بالفلفل الرومى,, جبن لافشكيرى.. نيوتيلا .. أو لحم مفروم
يتم حشو الدوائر وتغلق مث القطائف وعلشان مش تفتح قومى بالضغط على الأطراف بالشوكة
ترص فى صاج الخبز يدهن الوجه بصفار بيض ثم تترك لتخمر مرة أخرى
ويكون الفرن مجهز من قبل
يخبز على الرف الأوسط الى أن يحمر الوجه
تقريبا فترة الخبز من 10 الى 15 دقيقة

{.... توقيع بحر الحنين ....}
 
 بحر الحنين
 
بحر الحنين
خبيرة العاشقات
خبيرة العاشقات

اوسمتى :  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 710  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 210
انثى
سجل فى : 03/06/2011
العمر : 40
العمل/الترفيه : ليسانس حقوق
عدد المساهمات : 3536
التقييم : 11
تاريخ الميلاد : 04/03/1984
المزاج : رومانسى




مُساهمةموضوع: رد: ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة    ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة Emptyالجمعة 16 مارس 2012, 9:36 pm

بصى الشاورما طريقتين
لو عندك قطعتين لحمة متبقيين عندك مسلوقين
قطععى بصلة وحطيها فى السمنة او زيت ذرة لغاية اما تبدل بس
وبعدين ضيفى الفلفل والجزر تقلبتين وتكونى مقطعة اللحمة كدة بايديكى نساير
وحطى عليهم
وقلبى

اما لو عندك اللحمة مش مسلوقة نية يعنى
قطعى البصل ودبيليه برضو فى زيت او سمنة
وقطعى اللحمة حتت رفيع وطويل
وحطى على البصلة وزودى فلفل اسود
وقلبى شوية تتشوح وبعدين ضيفى حبة مية
قبل السواء
ضيفى الخضار الباقى
الفلفل والجزر والزيتون
ولو تحبى معلقة صلصة هتديها طعم برضو
وحطى الملح
وبالف هنا وشفاء

{.... توقيع بحر الحنين ....}
 
 بحر الحنين
 
بحر الحنين
خبيرة العاشقات
خبيرة العاشقات

اوسمتى :  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 710  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 210
انثى
سجل فى : 03/06/2011
العمر : 40
العمل/الترفيه : ليسانس حقوق
عدد المساهمات : 3536
التقييم : 11
تاريخ الميلاد : 04/03/1984
المزاج : رومانسى




مُساهمةموضوع: رد: ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة    ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة Emptyالجمعة 16 مارس 2012, 9:39 pm

بصى هاتى كيلو لحمة وافرميها فى البيت وعصجيها
وزودى عليها كيلو بطاطس مسلوقة واهرسيها فيها
وطبعا وانتى بتعصجى اللحمة حطى فلفل وجزر وبصل وخضرة كل الحاجات دى بتدى طعم جميل
كدة هيدوكى وزن حوالى 2 كيلو ونص

واعملى كفتة بطاطس او حواووشى او بطاطس بورية

{.... توقيع بحر الحنين ....}
 
 أسامي
 
أسامي
مديره الموقع

اوسمتى :  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة Star5
انثى
سجل فى : 03/05/2011
العمل/الترفيه : مدرسة لغة إنجليزية
عدد المساهمات : 5618
التقييم : 64
المزاج : الحمد لله
 ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 1347522429552  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 1347524138742  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 1347524242782  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 1347524795792




مُساهمةموضوع: رد: ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة    ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة Emptyالجمعة 16 مارس 2012, 10:07 pm

لما بأعمل الكيكة بأخلط السمن مع الزيت علشان ما تكونش دسمة أوي
لأن الزيت أخف والنتيجة يتكون هااااااااااايلة

{.... توقيع أسامي ....}
 
 أسامي
 
أسامي
مديره الموقع

اوسمتى :  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة Star5
انثى
سجل فى : 03/05/2011
العمل/الترفيه : مدرسة لغة إنجليزية
عدد المساهمات : 5618
التقييم : 64
المزاج : الحمد لله
 ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 1347522429552  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 1347524138742  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 1347524242782  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 1347524795792




مُساهمةموضوع: رد: ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة    ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة Emptyالجمعة 16 مارس 2012, 10:12 pm

علشان البانيه والجمبري المقلي يقرمش معايا بأخلط مع الدقيق شوية نشا
وممكن مع بانيه الفراخ تهرسي شوية كورن فليكس بيخليه زي كنتاكي

{.... توقيع أسامي ....}
 
 حبة لولى
 
حبة لولى
مديره الموقع

اوسمتى :  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة Star5 ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 110  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 09GM2  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة ITiT2  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 13549531971
سجل فى : 27/05/2011
عدد المساهمات : 4364
التقييم : 61




مُساهمةموضوع: رد: ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة    ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة Emptyالجمعة 16 مارس 2012, 11:40 pm

اما تيجى تعملى الارز حطى معاها زنجبيل بيدى طعم راااااااااااائع للارز
وانت بتحمرى الشعرية لما تتحمر خلاص قبل ماتنزلى بالارز حطى الزنجبيل وقلبيه مع الشعرية هتلاقى ريحته بانت

{.... توقيع حبة لولى ....}
 
 بحر الحنين
 
بحر الحنين
خبيرة العاشقات
خبيرة العاشقات

اوسمتى :  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 710  ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة 210
انثى
سجل فى : 03/06/2011
العمر : 40
العمل/الترفيه : ليسانس حقوق
عدد المساهمات : 3536
التقييم : 11
تاريخ الميلاد : 04/03/1984
المزاج : رومانسى




مُساهمةموضوع: رد: ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة    ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة Emptyالسبت 17 مارس 2012, 5:39 am

تسلمو ياقمرات على اضافات الاكل ويسلم مروركم

{.... توقيع بحر الحنين ....}
 

ملف كل يوم معلومة مفيدة لأكلاتك وتكات مفيدة

استعرض الموضوع التالي استعرض الموضوع السابق الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 2انتقل الى الصفحة : 1, 2  الصفحة التالية

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى عاشقات الاشغال اليدوية :: اقسام الطبخ :: مقبلات ومعجنات-
جميع الحقوق محفوظه لمنتدي عاشقات الاشغال اليدوية ©ashkat.lolbb.comتصميم وتطوير ابن الاسلام منتديات احلى ستايل alt=الرئيسيه | التسجيل |مراسلة الادارة |احصائيات | الاعلى