ملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة
منتدى عاشقات الاشغال اليدوية
اهلا بيكى زائرتنا الجميله شرفتينا يا عسوله سجلى معانا
او اشتركى فى قناتنا هنا
https://www.youtube.com/channel/UCBHY7_kmw_eOZOf0ABb64Bg
https://www.youtube.com/playlist?list=PLpnz6EhoujAsr71wq5d0ffPGJ9Vmvvr7A
منتدى عاشقات الاشغال اليدوية
اهلا بيكى زائرتنا الجميله شرفتينا يا عسوله سجلى معانا
او اشتركى فى قناتنا هنا
https://www.youtube.com/channel/UCBHY7_kmw_eOZOf0ABb64Bg
https://www.youtube.com/playlist?list=PLpnz6EhoujAsr71wq5d0ffPGJ9Vmvvr7A
الرئيسيةالرئيسية  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  
اعلان
لا تنسى زيارة قناتنا الاشتراك
وتفعيل الجرس
عاشقات الاشغال اليدوية
    اسم الموضوع: خدمات شركات النقلملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة Emptyالأحد 18 يونيو 2023, 3:19 pm من طرف    اسم الموضوع: شركة نقل عفشملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة Emptyالأحد 18 يونيو 2023, 3:17 pm من طرف    اسم الموضوع: صنع شبشب من الملابس القديمهملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة Emptyالخميس 20 أكتوبر 2022, 3:43 am من طرف    اسم الموضوع: افضل شركات نقل عفشملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة Emptyالأربعاء 14 سبتمبر 2022, 10:14 pm من طرف    اسم الموضوع: انا واعمالى اليدوية فى التلفزيونملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة Emptyالسبت 11 يونيو 2022, 4:14 am من طرف    اسم الموضوع: كعك العيد بطعم السمنة البلدى من غير نقطة سمن بلدىملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة Emptyالخميس 14 أبريل 2022, 5:44 am من طرف    اسم الموضوع: كسبت قسائم شراء مجانية لموقع جوميا ادخلوا بسرعة 2022ملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة Emptyالسبت 11 ديسمبر 2021, 9:45 pm من طرف    اسم الموضوع: طريقة عمل السجاد الشاج زى الجاهز بالظبطملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة Emptyالإثنين 22 مارس 2021, 5:05 pm من طرف    اسم الموضوع: من قفص الفاكهة عملت افكار باقل التكاليف لتجديد المطبخ وتحويله لتركىملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة Emptyالخميس 18 مارس 2021, 4:05 am من طرف    اسم الموضوع: طقم مفارش نول من صنعى وبالطريقه لعيونكمملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة Emptyالأربعاء 17 مارس 2021, 1:49 am من طرف

شاطر | 
 

 ملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة

استعرض الموضوع التالي استعرض الموضوع السابق اذهب الى الأسفل 
 
 بحر الحنين
 
بحر الحنين
خبيرة العاشقات
خبيرة العاشقات


اوسمتى : ملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة 710 ملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة 210
انثى
سجل فى : 03/06/2011
العمر : 40
العمل/الترفيه : ليسانس حقوق
عدد المساهمات : 3536
التقييم : 11
تاريخ الميلاد : 04/03/1984
المزاج : رومانسى



1- الفراخ البانيه عامه لازم تبات في الفريزر علي الاقل يوم لان الصدور بطبيعتها بتشد لو اتعملت في نفس اليوم
فاحنا لازم نكون حاططينها من قبلها بيوم او اتنين في الفريزر ولما نعملها نطلعها قبلها بفتره تفك
وقبل ماتفك خالص يعني تكون لسه مجمده شويه نفتحها زي مانا موضحه فوق علشان كده بيكون اسهل في التقطيع

2- لازم تتدق كويس علشان ده بيفتت الانسجه وبالتالي تستوي بسرعه وخصوصا ان الفراخ الملفوفه دي بتحتاج سوا شويه زياده عن البانيه علشان قلبها مايبقاش ني

3- الحشو ده حر يعني حسب الزوق والاختيار
ممكن جبن بس ممكن حتي لحمه مفرومه ممكن جبن ولانشون
اللانشون ممكن اي نوع تحبيه انا عن نفسي باحب القشطه جدا طعمها مدخن ورائع
او ممكن قطع بيف مكعبات او ممكن قطع سوسيس
ممكن جبنه كيري ممكن جبن وبسطرمه او ممكن حتي سبانخ
اي حاجه تفضليها وتحبيها اي خليط هاتخترعيه هايمشي بس اللي انا عملته هو ده الاصلي

4- الجبنه الرومي المبشوره لازم تبقي جديده لان ملحها خفيف وبتمط
لكن القديمه طعمها لازع قوي وكمان بتبقي ناشفه مش هاتمط معاكي

5- اللف بقي ده اهم خطوه لانها ممكن تتفتح منك في الزيت وتتبهدل وتبقي مش حلوه في التقديم
لازم وانتي بتلفي تضغطي قوي وتحاولي تلمي كل الجوانب كانك بتعملي ورق عنب
ولو حاسسه انها اتلفت ولسه الشريحه كبيره ممكن تقطعي الزياده وتجمعيهم وتفرميهم وتعملي بيهم اي حاجه تانيه بعدين
المهم ان الشريحه تبقي متناسقه وملفوفه كويس

6-خليط البانيه المقدس عندي هو خليط من الكورن فليكس المطحون والبقسماط الناعم عليهم كيسين من تتبيله اسمها سبايسي واحد حار والتاني عادي وده شكلهم

كوردون بلو ................اكيد هاتحبو علشان من عند نوسو الملحوسو

بجد الخلطه دي فظيعه مع اي بانيه انا باعملها بكميات واخد منها

7- القلي بقي مشكله انا جربت كل الطرق وتوصلت لافضل طريقه
الاول كنت باقليها عادي في زيت حامي لحد ماتتقرمش وخلاص بس ساعات كنت بالاقي في حتت نيه ماستوتش وطبعا ده اكبر غلط
طيب مره تانيه قليتها علي نار هاديه جدا علشان تستوي براحتها وتبدا تتقرمش بالتدريج وتكون استوت من جوه
لقيت ان القشره انفصلت واتقطعت علشان نزلت في زيت بارد
اه فعلا الفراخ استوت بس طبعا كان الشكل صعب يتحط قدام ضيوف
المره دي بقي عملت ايه
عملت طاستين واحده غويطه وفيها زيت كتير وعلي نار هاديه
والتانيه طاسه مسطحه وفيها زيت قليل وعلي نار عاليه قوي
الاول قليت الفراخ في الطاسه المسطحه والقشره اتقرمشت في ثواني واتقفلت وبقت تمام من كل الجوانب
وبعدين نقلتها علي الطاسه التانيه الهاديه وسيبتها بقي تستوي علي نار هاديه علشان قلبها مايكونش ني
او ممكن كمان حاجه تانيه تتقلي عادي خالص علي نار متوسطه وتدخل الفرن تكمل سواها
وفي الحالتين ماتتقليش قوي علشان لونها مايغمقش لما تدخل الفرن او لما تتنقل للطاسه التانيه
ملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة 1284063760


احلى تتبيله للبانية جربتها
زبادي+مسطردة+صلصة او كاتشب+ملح وفلفل اسود+بصلة مفرومة ناعم اوي وشوي ميا عليها وتسيبها يوم كامل بجد طعمها جنان سواء شيش طاووق او بانيه

احلى تتبيله للبانية جربتها
زبادي+مسطردة+صلصة او كاتشب+ملح وفلفل اسود+بصلة مفرومة ناعم اوي وشوي ميا عليها وتسيبها يوم كامل بجد طعمها جنان سواء شيش طاووق او بانيه

لما اشوى فراخ
فى الفرن بحط تحتها طينية بطاطس تستوى كامل فى الفرن وبتاخد طعم
المشوى

لما بشوى بردة بسخن العيش ع الفحم مع المشاوى بيبقى تحفة


وكمان جربت الزبادى على البصل فى الفراخ البانيه فعلا بقت أجمل بس فى سر كمان أنا جبت كيس شيبسى وضغطت عليه وفتفت الشيبسى
وفضيته على البقسماط بتاع البانيه علشان يبقى زى فراخ كوكى الجاهزه عشان بنتى بتحبها وطلع واووووو
اتبل الفراخ البانيه والبفتيك بالمسترده والصويا صوص مع البصل المبشور
تتبيله الفراخ المشويه
باضيف ليها الزبادي بيديها طعم حلو ويساعد علي النضج السريع
وبابيت الفراخ في التتبيل ليله كامله
المشويات خدى طماطماية وبصلاية واضربيهم وتبليهم ملح وبهارات وسويهم شوية ع النار واللحمة او المشاوى ع النار ادهنيها بيها كل فترة


للبانيه بحط مع البقسماط شوية بهارات لحمة بيخلي طعمة حلو جدا
في مرة كنت هعمل كفته ومفيش بقدونس
رحت حطيت بدل البقدونس فلفل اخضر
وكسبرة ناشفه
طلعت تحفه
ومبقتش اعملها غير كده
الفراخ بقي بقيت احطله
عصير بصل مع ليمون مع فلفل اسود
مع رشة جنزبيل وقرفه
و3 -5حبات توم مش مفرومين
وشطه ومايونيز وكاتشب قليل جدا


لما بعمل الفراخ البانيه بحط مسترده وكاتشب وهوت صوص وبقلبهم وبدخلهم الفرن دى لما بكون مستعجله وعايزه اعمل اكله سريعه مع مكرونه بالماشروم والكريمه اللبانى
أما الفراخ البانيه مثلا بقت اروع

لما حطيت مع البصل زبادي و معلقه مسطرده

و الشيش طاووق المشوي بقي خطيييييييييير لو حطيتي

مع البصل كاتشاب .و باربكيو..و زبادي او كريمه لباني ..و زعتر ..و ريحان
بستعمل الزنجبيل الطازج والزعتر والروزماري في كل تتبيلاتي للفراخ واللحم
بالإضافه الى باقي مكونات التتبيله اللي كل واحد متعود عليها
** أحط ملعقتين صلصة بيشاميل للمرق بيقى طعمه جميل أوي

لما أشوي لحوم أو فراخ أو بحريات على الفحم كل شويه أدهنها بالفرشاة
بالصويا صوص بيبقى طعمها تحفه

و اللحمة المفرومة بقت أحلي مع الجزر المبشور ناعم
و الفراخ بالبصل طعمها أحلي مع الجزر المبشور دي فكرة جوزي.
و الكفته المشويه طعمها حلو قوي بعد ما حطيتلها م ك صلصه

البانية بيبقى اشهى ولونة دهبى جميل وكرسبى لما تضيفى للبقسماط ضعف الكمية نشا ودقيق

الفراخ بحب احط على التتبيلة بتعتها زبادى بتكون اطعم واصح

بستعمل الزنجبيل الطازج والزعتر والروزماري في كل تتبيلاتي للفراخ واللحم
بالإضافه الى باقي مكونات التتبيله اللي كل واحد متعود عليها

لما أشوي لحوم أو فراخ أو بحريات على الفحم كل شويه أدهنها بالفرشاة
بالصويا صوص بيبقى طعمها تحفه

خدى كمان لما بعمل كباب حلة او شاورمة بعمل فحمة وبحطها على فويل واطشها بنقطتين زيت فى الحلة
واغطيى الحلة 10 دقايق ...ودوقى الطعم
تتبيلة الشيش طاوق (كوب زبادي+ بصلة مفرومة+فصين توم+مكعب مرقة دجاج+سماق +كاري +جنزبيل وملح وشطة +قليل من زيت الزيتون) كل دة يتحط في الخلاط ويتنقع فية الشيش طاوق ليوم كامل
تاني يوم هنحطة في اسياخ مع الفلفل والطماطم والبصل
هنحطة علي الشواية ياخد صدمة من الناحيتن الاول ونفضل ناخد من التتبيلة بتاعتة بفرشة ونغطي بها الشيش طاوق لحد ما يستوي ودوقوا احلي شيش طاوق



البيض اللى بتحطى فيه البانيه حطى عليه شوية ميه
وقلبى قبل ماتحطى البانيه مش هتلاقى رغاوى فى الزيت بتاع التحمير
البانيه لما تحطيه فى البيض والبقسماط حطيه فى التلاجة
نص ساعة قبل التحمير مش هينزل القشرة بتاعته فى الزيت

فراخ كنتاكي
بجيب الفرخه واقطعها قطع زي ماتحبي وبعدين اسلقها مع البهارات بتاعتها وبعد لما تخلص وتبرد اجيب بيض ودقيق وكورن فليكس مطحون شويه في الكبه واعملها زي البانيه العادي وبعدين احمره في الزيت بتبقي تحفه والكورن فليكس بخليها زي كنتاكي بالظبط والتكه بقي اللي بتخلي الطعم مميز اني بحط مع كلا من الدقيق والبيض والكورن فليكس شويه بودرة توم بتخليه هايل


قطعى الفرخه الى اربع او ست اجزاء
وادعكيهم بالبصل والفلفل الاسمر والكمون وملعقه صغيره كركم وملعقه ريحان ناشف وحطى عليهم ربع كوب ماء صغير واكتمى الحله بالغطا واعمليها فى الاول على اعلى درجه
لغايه لما تسخن اووى هدى النار خااااالص واطلعى بره وشمى الريحه فظيعه وكمان بتبقى لحمتها طريه وحلوة وجوزك وولادك هايحبوها وكل يوم هايقولك اعمليهالنا

طريقه معتمدة للبانيه مش فى تتبيلته

انما فى طريقه قليه
انا سالت واحد شيف
قلتله انتوا ليه البانيهات بتاعتكوا بتبقى مقرمشه من برة
وطريه بردو
قاللى انهم بيقلوها فى حاجه اسمها شورتنج
الخلاصه انها بتبقى زى الزيت اللى عامل سمنه كدة
فانا بقيت احط زيت وعليه سمنه
واقلى
اتفرجى على اللون والطراوة وفى نفس الوقت القرمشه
وبيتاكل سخن للعلم
بيبقى ريحته جنان

الكفتة احلى لما تقدحة معلقة زيت وترصيها وتهدى عليها وتغطيها هتنزل ميتها وتشربها وكمان هتاخد زيت اقل وبعدين فالنصف فحمة ياسلام ولا كفتة الحاتى

للكفته المشوية او كفته الحاتي بتبلهاااا عادي وبضيف معاها رغيف عيش فينو منقوع
وكماااااان ربع كوب سفن آب
ههههههههههههه
اه بجد بيخليها طرية جدااااا
وطبعا في الاخر الفحمة بمعلقة سمنة بلدي
البصل عشان نضيع ريحته النفاذة بعد ما اقشره بنقعه في ميه وملح خفيف وخل
لما يتقطع مش هنعيط

الفراخ والحمام مثلا علشان اديله اللون الدهبي الجميل بادهنه الحمامايه بعسل ابيض و معلقه سمن كويس وبادخلها الفرن تحت الشوايه ..
الفراخ باعملها في الفرن مع البصل والفلفل الرومي والطماطم ..مع التوابل و البهارات و اغطيها بفويل تنزل ميتها و تستوي والصوص بتاعها يغمق
اخد الصوص ده اضربه في الخلاط واسقي بيه الرز .....طبعا بيدي له طعم جديد ومختلف ...مع اي توابل بحبها مره كاري مره قرفه مره بهارات كبسه او برياني ...مرها احط له فلفل رومي مكعبات مع قطع فراخ صغيره او لحمه ...
البانيه بطريقة جديدة
البيض + معلقة دقيق + نشا + صلصة
وطبعاً البهارات
مع الثوم والبصل ومعلقة خل وحطيت فيها البانية ووضعتهم فى الثلاجة ساعة
وبعد كده حمرت البانيه فى الزيت الحامى
وجبت بطاطس مسلوقة وضعتها فى الباقى من الخلطة إياها فترة برضة
وحمرتها ياه الشكل والطعم
مع بطاطس مسلوقة مع بيضة ناية وجبنة وفص ثوم وكام نقطة ليمون وخل
وضربتهم فى الخلاط الطعم رائع مع الخس وألف هنا وشفا


صدور الفراخ المخلية
وهمية ومالهاش حل
هى تقيلة شوية بس وهم وريحتها تجنن
الاول بتشتري صدور الدجاج تخينة شوية
وتبليها زي ما تحبي
انا بتبل البانية والشيش طاووق تتبيلة واحدة وهى
زبادى ومسطردة وليمون وخل وزعتر ملح وفلفل طبعا
بعد كدا افتحى صدر الفرخة المخلى زى الساندويتش يعنى من ناحية وادة بس
واحشيه بكوسة وجزر مبشورين ومتقلبين فى قليل من الزبدة وملح فلفل لمدة دقايق بس على النار
وحطى فوقيهم شريحة جبن رومى واقفلى صدر الفرخة بخلة
وتكونى مجهزة بيضة مضروبة ببقدونس مفروم وجبن رومى مبشورة وقلبى فيها صدر الدجاجة بشويش لحد ما تغطيها كلها بالبيض والبقدونس والجبن الرومى
وفى طاسة فيها معلقة زيت حطيها بشويش وتكون النار هادية خالصوغطى عليها لحد ما تحمر من تحت اقلبيها بشويش جدا لحد الوش التانى ما يحمر
وبعدين طلعيها ودوقى احلى طعم

{.... توقيع بحر الحنين ....}

 مواضيع مماثلة

-
» كوليكشن ازياء اوعى يفوتك ياعاشقة
» ستيك صدور فراخ الدجاج البانية بالفرن للدايت والرجيم
» البرنسيسة ملك منورة المنتدى ياعاشقة
» ادخلى ياعاشقة وقؤلى رايك فى ذوقى
» من حقك انتى كمان ياعاشقة تدلعى وتدفى
مُشاطرة هذه المقالة على: reddit
 

 ردود موضوع : ملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة

استعرض الموضوع التالي استعرض الموضوع السابق اذهب الى الأسفل
كاتب الموضوعرسالة
 
 عاشقه الاشغال اليدويه
 
عاشقه الاشغال اليدويه
صاحبه المنتدى

اوسمتى : ملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة Star5
انثى
سجل فى : 29/04/2011
عدد المساهمات : 7287
التقييم : 220




مُساهمةموضوع: رد: ملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة   ملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة Emptyالثلاثاء 16 أغسطس 2011, 5:40 am

ملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة 1806339670

ملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة 1899440373 ملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة 1899440373 ملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة 1899440373

{.... توقيع عاشقه الاشغال اليدويه ....}
 
 بحر الحنين
 
بحر الحنين
خبيرة العاشقات
خبيرة العاشقات

اوسمتى : ملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة 710 ملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة 210
انثى
سجل فى : 03/06/2011
العمر : 40
العمل/الترفيه : ليسانس حقوق
عدد المساهمات : 3536
التقييم : 11
تاريخ الميلاد : 04/03/1984
المزاج : رومانسى




مُساهمةموضوع: رد: ملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة   ملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة Emptyالثلاثاء 16 أغسطس 2011, 10:25 am

مبسوطه

{.... توقيع بحر الحنين ....}
 
 وعجلت اليك ربى لترضى
 
وعجلت اليك ربى لترضى
كبيره العاشقات
كبيره العاشقات

انثى
سجل فى : 13/06/2011
العمر : 35
عدد المساهمات : 2393
التقييم : 8
تاريخ الميلاد : 29/09/1988




مُساهمةموضوع: رد: ملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة   ملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة Emptyالخميس 01 سبتمبر 2011, 4:16 pm

تستلى يا قمر

{.... توقيع وعجلت اليك ربى لترضى ....}
 
 بربر2007
 
بربر2007
مشرفه عامه

اوسمتى : ملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة 710 ملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة 1211 ملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة 110 ملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة 09GM2 ملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة 210


انثى
سجل فى : 24/02/2012
العمل/الترفيه : مدرسة لغة عربية
عدد المساهمات : 2729
التقييم : 10
المزاج : فى نعمة وستر من الله




مُساهمةموضوع: رد: ملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة   ملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة Emptyالخميس 08 مارس 2012, 7:49 pm

حلووووووووووووة التكات دى

تسلمى يا قمراية

{.... توقيع بربر2007 ....}
 
 أسامي
 
أسامي
مديره الموقع

اوسمتى : ملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة Star5
انثى
سجل فى : 03/05/2011
العمل/الترفيه : مدرسة لغة إنجليزية
عدد المساهمات : 5618
التقييم : 64
المزاج : الحمد لله
ملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة 1347522429552 ملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة 1347524138742 ملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة 1347524242782 ملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة 1347524795792




مُساهمةموضوع: رد: ملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة   ملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة Emptyالجمعة 09 مارس 2012, 6:53 am

فعلا المسطردة والصويا صوص بتدي طعم حلو أوي في المشاوي

تسلمي يا قمر موضوع رااااااائع

{.... توقيع أسامي ....}
 

ملف لتكات البانية ةالفراخ اوعى يفوتك ياعاشقة

استعرض الموضوع التالي استعرض الموضوع السابق الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى عاشقات الاشغال اليدوية :: التدبير الاقتصادى :: التدبير المنزلى-
جميع الحقوق محفوظه لمنتدي عاشقات الاشغال اليدوية ©ashkat.lolbb.comتصميم وتطوير ابن الاسلام منتديات احلى ستايل alt=الرئيسيه | التسجيل |مراسلة الادارة |احصائيات | الاعلى